VIKTIG INFORMASJON:

Her kommer noen opplysninger om resten av vårens opplegg:

-Vi hadde planlagt en aktivitetsdag for våre konfirmanter på Svanevatn Aktivitetssenter den 8. mai som en avslutning på vårens konfirmantopplegg. Vi velger dessverre nå å avlyse arrangementet. Et mulig smitteutbrudd i forbindelse med denne samlingen kan gi store konsekvenser. Vi ønsker derfor ikke å ta den risikoen.

-Undervisningen i uke 15 ble utsatt til uke 18. Vi vil dermed minne dere på at neste uke blir det undervisning for Lagård tirsdag, Husabø gruppe 2 onsdag, Hellvik onsdag og Lagård torsdag. Dette blir siste undervisningsrunde i vår. De andre gruppene er ferdige med sin undervisning.

-Vi har sett på gudstjenestedeltakelse på de 3 frivillige gudstjenestene konfirmantene skal delta på i løpet av konfirmanttiden. Det er 6 stykker som er registrert hos oss som har deltatt på 3 stykker, resten har 2 eller mindre. Det er nå mulighet for å fylle opp dette i løpet av de kommende månedene. Vi nevner i fleng: Kristi Himmelfartsgudstjeneste ute på Elverhøy den 13 mai, gudstjeneste i Egersund kirke den 17 mai, pinsedag i Egersund kirke den 23 mai, gudstjeneste i Bakkebø kirke i forbindelse med Sommer på Slettebø den 6 juni, friluftsgudstjeneste i Mong den 4 juli……. Og alle de andre gudstjenestene som feires hver søndag! Her er det mange muligheter 😊

-Husk å levere inn bøsser fra fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp, gjerne på undervisningen. Vi venter på å få inn alle slik at vi kan informere dere om hvor mye vi har samlet inn fra Egersund.

 

-Takk for forståelse og tålmodighet dette konfirmantåret! Vi ønsker dere alle en fin sommer og lykke til med planlegging av konfirmasjoner i september! Vi gleder oss til å se dere igjen da 😊

VIKTIG MELDING:

KONFIRMASJONENE ER UTSATT!!!!

25.04 TIL 28.08, 26.04 TIL 29.08,

08.05 TIL 04.09 OG 09.05 TIL 05.09.

SJEKK EPOST FOR MER INFORMASJON

 
konfirmant2021-4.jpg
thinking allowed.jpg

Hvorfor skal man egentlig konfirmere seg?

De aller fleste ungdommer som er døpt ble døpt som babyer, og da var det foreldrene som tok denne beslutningen - for troens skyld, for kirkens skyld, for at det var en fin familietradisjon, eller bare for å gjøre noe godt for barnet. Men etterhvert blir man voksen, og må ta sine egne beslutninger. Vil man vedkjenne foreldrenes avgjørelser? Er det noe man kan tenke seg - å drøfte troen på Gud, å høre mer om Jesus som hadde usedvanlige, lure tanker om hvordan livet på jorden, og blant oss mennesker, kan fungere? Vil man være med i et verdensvidt samfunn som heter kirken?

Spiegelbild 1.jpg

At man må kunne tro på GUD er en forutsetning for å delta i en kirkelig konfirmasjon, synes de fleste.

Dette kan man ta veldig med ro, mener jeg. Tro er ikke noe man enten har eller ikke har. Tro kan ikke tvinges på andre. Tro er under utvikling. Den må vokse frem ut ifra den som tror. Der er en form for vekst. Hva en tror på som godt og sant kan gi trygghet. Under oppveksten kan og vil dette stadig endres.

Å vokse i tro kan kjennes som en slags avskjed fra noe som har vært sant, trygd og godt en stund, men som kan bli for trangt eller ikke kjennes rett ettersom en blir eldre. Hvis barnetroen blir for trang, hvis vi begynner å lure på det som sies, tviler på alt, og ingenting er logisk lenger, betyr det at man må tørre å lage plass til nye tanker. Vi kan oppleve slike perioder flere ganger i livet. Det er lov , helt naturlig og kan endatil være ganske sunt. Konfirmasjonstiden er en god mulighet å stille spørsmålene man har og til å lage plass til nye tanker og undringer sammen med andre, og på den måten utvikle sin egen personlig tro i en stor frihet og uten tvang. 

Spørsmål kan være for eksempel:

Er det lov å tvile på om at Gud finnes?

Kan man kalle seg for en kristen hvis man tviler?

Er det rom for frihet eller styrer Gud alt?

Stemmer alt som står i bibelen om Gud og Jesus?

Oppfyller Gud våre bønner?

Hva skjer når vi dør? Får vi leve videre i himmelen? Møter vi familie og venner der?

Hvorfor finnes det så mye sorg og bekymring? Hvorfor griper Gud ikke inn?

Det er kjekt å ha noen som svarer ærlig og samvittighetsfullt på sånne spørsmål, og det er det vi gjerne vil tilby dere som velger konfirmasjon.

Det holder med en liten tro, et lite ønske i hjertet om at Gud finnes…

 

Kan virkelig alle være med?

Ja.  Alle har rett til en god konfirmanttid uansett funksjonsevne. Er det behov for individuell tilrettelegging, ta kontakt med kateketen slik at vi kan finne en god løsning for dere.

Er du ikke døpt?

Hvis du ikke er døpt, kan du være med i konfirmanttiden, bli kjent med troen og
velge om du vil bli døpt underveis. Dåpen er en forutsetning for å delta i
den avsluttende forbønnsgudstjenesten. Flere enn 1400 blir hvert år døpt i løpet av
konfirmanttiden.

open-4033043_1920.jpg